Tapiokový pudink

Tapiokový pudink

Předsevzetí jsou pasé…..stejně jsem je vždycky porušila po pár dnech, když se opravdu zadařilo, tak po pár týdnech a pokaždé jsem se trýznila pocitem, že jsem selhala. Vymyslela jsem si novou metodu, jak se v něčem zlepšit, změnit, posunout. Místo předsevzetí jsem si dala do Nového roku výzvu, že každý týden udělám alespoň jednu věc, kterou jsem nikdy ve svém životě neudělala. Něco nového vyzkouším, udělám nebo zažiju. Věřím, že z toho vznikne spousta nových nápadů, taky bláznivin, zážitků a prožitků.  Věřím, že tenhle rok bude hodně pestrý.……

Po prvním týdnu mám splněno tak na 2 měsíce dopředu…………..poprvé v životě jsem uběhla víc jak 300m v kuse, hmm zdá se to nic pro vás běžce, ale já fakt běhu nikdy neholdovala, naopak já se mu vyhýbala jako čert kříži, vždycky a všude. Jakýkoliv jiný pohyb je ok, ale běh…..ne, že bych teď změnila názor, ale třeba se postupně přece jen rozběhnu…….

……poprvé jsem bez Viti na dobu delší než 14 dní……..za posledních 20 let určitě…….

……..další tři poprvé si nechám pro sebe a to poslední…….poprvé jsem vyrobila domácí mandlové mléko a uvařila tapiokový pudink……tady ho máte !

A co jste udělali poprvé poslední dobou VY ?  Ráda se inspiruju 🙂

Ingredience:

 

  1. Tapiokové perličky 3x propláchnu ve studené vodě a poté je namočím. Potřebuji, aby nasály vodu co nejvíce, proto namáčím den předem a nechám stát přes noc.
  2. Druhý den přebytečnou vodu sliju, přidám kokosové či mandlové mléko. Samozřejmě můžete použít i kravské, kozí, ovesné, sójové nebo jaké je libo.
  3. Směs povařím na mírném plameni do zhoustnutí. Trvá to přibližně 5 minut. Během varu dosladím javorovým sirupem nebo medem podle chuti.
  4. Naplním do skleniček a nechám vychladnout. Pak už jen dozdobím marmeládou, ovocem nebo čokoládou či ořechy.

 Můj tip: V lednici pudink vydrží až 4 dny. Marmeládovou čepičku dávejte však až těsně před podáváním a pudink uchovávejte zakrytý víčkem či alobalem, aby „neokoral“.

Save