Sezóna českého letního ovoce právě vrcholí, v naší rodinné manufaktuře nestíhá plotna vychladnout…..a  já mám tak trochu černé svědomí, že jsem na blog dlouho žádný recept nedala. Takže sahám do svého pomyslného šuplíku a lovím něco, co v tyhle letní dny času mnoho nezabere, zažívání příliš nezatíží a chuťové pohárky pohladí.

Jasně palačinky……tyhle jsme dělali už na podzim, ale když si to tu tak sepisuju……dala bych si je hned teď znovu.

Protože, co na našich marmeládách opravdu miluju ……. když si v červenci usmyslím, že mám chuť na sladkou a šťavnatou máslovou hrušku, která je utržená právě zralá, plná sluníčka a nekonečné chuti, sáhnu do spíže pro skleničku a v okamžiku vykouzlím takovou kaskádu chutí, že se doslova přenesu pod obsypaný strom.

Suroviny:

250g mascarpone

1 vejce

1 žloutek

150g hrušková marmeláda s kandovaným zázvorem

8ks palačinka

50g másla

  1. Důkladně promíchám mascarpone s vejcem, žloutkem a 100g marmelády.
  2. Předehřeju si troubu na 180°C.
  3. Směsí potřu hotové palačinky, zabalím a vložím do máslem vymazaného pekáčku a zapékám 15-20 min.
  4. Na talíři přeliju rozpuštěným máslem, pocukruju a dozdobím čepičkou z mascarpone a hruškovky.